– Trives best når jeg jobber med komplekse installasjoner

Omgitt av naturskjønne omgivelser i Tisleidalen i Valdres finner vi Oda Viste som jobber som montør for Valdres Installasjon. Hun er ute på monteringsoppdrag på en flunkende ny hytte på Vasetdansen.  

Oda forteller at hun jobber mest innenfor privatmarkedet, enten hjemme i kunders privatbolig eller i fritidsboliger. Det er ikke vanskelig å se for seg at det kommer mange oppdrag i fritidsboliger for Valdres Installasjon, for her i Tisleidalen er det ikke langt imellom hyttene. Slik er tilfellet også i mange andre deler av Valdres. Heldigvis trives Oda med disse type jobbene.  

– Jeg jobber for det meste med installasjoner hjemme hos folk eller i fritidsboliger. Her kan det dreie seg om alt fra å sette inn en ny stikkontakt til å sette opp en varmepumpe. På den hytta vi er på nå har jeg vært med på å installere alt det elektriske, blant annet elbillader, varmestyring og flere andre smarte styringsløsninger.  

Intervju med elektriker i Valdres Installasjon
Oda Viste ute på oppdrag i en fritidsbolig på Vasetdansen.

Oda fortsetter:  

– For meg er det aller mest spennende når jeg er med på å installere mer komplekse løsninger. Blant annet har jeg vært med på oppdrag der vi har jobbet mye med lysdesign. Da må vi være millimeterpresise, og det synes jeg er veldig inspirerende å jobbe med, sier en tydelig engasjert Oda.   

– En arbeidsplass jeg absolutt kan anbefale!  

I likhet med andre hos Valdres Installasjon så nevner Oda det gode arbeidsmiljøet som en av de viktigste årsakene til at hun trives på jobb. Oda peker også på den vakre naturen i Valdres som en av grunnene til at hun liker seg i området. Det kan også være på sin plass å nevne at Valdres Installasjon har en kjønnsbalanse som mange andre elektrikerfirmaer har grunn til å være misunnelige på, uten at Oda selv legger så mye vekt på akkurat det.  

– Jeg har mange gode kollegaer som gjør det veldig lett å trives i jobben. Det er mange forskjellige folk som jobber her, som gjør at det er mange jeg kan lære av, samtidig som jeg kan lære bort det jeg kan til mange. Vi har også flere sosiale tilsetninger, slik at vi også blir kjent utenfor jobben. Jeg mener at det er en god måte å bygge et solid arbeidsmiljø på!  

Oda trives godt med kollegaene sine hos Valdres Installasjon.

Mange muligheter til utvikling 

Elektrikerfaget er stadig i utvikling, som gjør det viktig å til enhver tid være oppdatert på nye løsninger. Heldigvis er det flere muligheter for videreutvikling hos Valdres Installasjon.  

– Jeg opplever at alle hos oss får muligheter til å utvikle seg etter behov, men også etter hva de selv måtte ønske. Vi har mange kurs vi kan delta på i løpet av året, og hvis man ikke har mulighet til å delta selv så kan de som har deltatt videreformidle det de har lært. Jeg føler meg godt rusta for å møte fremtiden i elektrikeryrket, avslutter Oda.