Datainstallasjoner i bolig

Skal du pusse opp, eller bygge ny bolig eller fritidsbolig? Da har du kanskje behov for hjelp til nettverk, tele og datainstallasjoner. 

Det kan være utfordrende å gå i gang med et helt nytt boligprosjekt. Spesielt når det kommer til nettverk, tele og data. Vi hjelper deg med å sortere tankene! I denne artikkelen tar vi for oss hele prosessen – fra planlegging til ferdigstilt anlegg. 

Ved bygging av ny bolig, er det mange steg hvor man har behov for hjelp fra en elektriker. Disse elektrikerene må ha en tele/data-autorisasjon for å kunne utføre arbeidet. Like viktig er det for oppussingsprosjekter, eller om du ønsker å få mer strøm lagt inn i boligen. 

Vi i Valdres Installasjon har årelang erfaring på feltet, og leverer løsninger til alt fra private kunder til bedrifter og institusjoner.

Bestill befaring til ditt prosjekt her.

 

Vi har kompetansen du trenger

Våre elektrikere har spesialkompetanse innen flere kablingssystemer, og er autorisert av Post- og teletilsynet. Vi i Valdres Installasjon leverer installasjon, drift og vedlikehold av flere systemer innen tele- og datakommunikasjon, også for bedriftssegmentet.  

Ta kontakt via skjemaet i bunnen av siden, og vi kommer raskt tilbake til deg.  

Elektriker fra Valdres Installasjon på jobb på hytte i Valdresområdet

Ny bolig – nytt nett 

Installatøren bør involveres tidlig i prosessen når du er i gang med ny bolig. Det er som regel utbygger som bestiller jobben om det er en totalentreprenør, og de vil sikre at en autorisert elektroinstallatør utfører arbeidet.  

I den første fasen av arbeidet, vil installatøren sende inn «Melding om installasjonsarbeid» til Norgesnett, som inneholder informasjon om installasjonen som kommer. Først når man får svar på denne meldingen kan jobben begynne.  

I tilbakemeldingen vil man få info om tilknytningspunktet til strømnettet, og annen viktig informasjon som trengs for å utføre jobben. Det vil samtidig bli sendt en faktura til utbygger, som må betales før Norgesnett kan bestille det som trengs av arbeid før grunnmuren støpes. 

Videre vil elektrikeren følge utbygger tett i prosessen videre, og kan blant annet konsulteres for:

  • Installasjon av smarthus
  • Nettverksinstallasjoner 
  • Telepunkter 
  • Systemer for brann og innbrudd 
  • Antenneanlegg 
  • Øvrig arbeid på tele-, data- og sikkerhetssystemer 
Elektrikere fra Valdres Installasjon diskuterer plantegninger

Hjelp til mindre oppdrag – vi kan hjelpe deg med:

  • Antenneanlegg
  • Date- og teleuttak
  • Tilkobling av modem og router
  • Arbeid med smarthus og nettverk

Send oss en henvendelse

Fyll inn feltene under, så kontakter vi deg i løpet av kort tid.