Reduser strømkostnadene

Reduser strømkostnadene med luft-til-luft varmepumpe! Du vil kunne spare opptil 40 % av strømforbruket til oppvarming. 

Vi har et bredt utvalg luft-til-luft varmepumper fra Toshiba og Panasonic. Vi kjenner de ulike modellene og kan gi deg råd basert på dine behov. 

Energiforbruket til oppvarmingen av boligen eller fritidsboligen, står som regel for ca 70% av totale strømkostnadene. Bruker du 15 000,- i året på oppvarming av boligen, eller fritidsboligen, vil du kunne spare så mye som 9 000,- pr år. ved bruk av luft-til-luft varmepumpe.

Varmepumper i moderne design

Så mye sparer du på å ta i bruk luft til luft varmepumpe

Uansett hvilken varmepumpe du du velger, vil du kunne regne med å spare 40–60% energi avhengig av hvor mye av boligens totale energiforbruk som brukes til oppvarming.

De aller fleste boliger og fritidsboliger vil kunne benytte luft-til-luft varmepumpe. Kostnadene for luft til luft varmepumpe er fra 20 000 til 35 000 inkludert montering. Det forventes at luft-til-luft varmepumpe har en levetid på fra 12 – 15 år. Toshiba regner 12 års levetid som standard. Dette betyr at komponentene er laget for 12 års uproblematisk drift. Imidlertid kan varmepumpen vare lenger, og i visse tilfeller vare kortere, avhengig av driftsvilkår og vedlikehold.

Nedbetalingstiden på luft-til–luft varmepumpe er som regel fra 3 – 6 år avhengig av energikostnadene. 

Fordeler ved bruk av luft-til-luft varmepumpe

 • Sparer inntil 40% energi til oppvarming
 • Filter på innedelen renser luften for støv og partikler
 • Kan kjøle ned luften på varme dager
 • Installeringen krever kun små inngrep
 • Lave investeringskostnader
 • Lavt støynivå
 • Miljøvennlig alternativ
 • Lang levetid 12-15 år og kort nedbetalingstid på 3-6 år
 • Leveres i mange ulike design og farger som kan tilpasset din bolig

Luft-til-luft-varmepumpe er miljøvennlig

Bruk av luft-til-luft-varmepumpe reduserer energiforbruket og derigjennom CO2-utslippene. Varmepumpen utnytter fornybar energi i det at den henter varmen fra luften ute. Den avgir langt mer varmeenergi enn det den bruker i strøm.

Når du kjøper varmepumpe fra oss kan du være helt trygg på at vi tar ansvar for våre leverandører. Alle våre leverandører må undertegne vår code of conduct hvor de forpl ikter seg blant annet til at produsenten tar hensyn til de gjeldende reglene for anstendig arbeidsforhold. 

Dette kombinert med at bruk av varmepumpe faktisk reduserer energiforbruket, gjør at varmepumper er et langt mer miljøvennlig alternativ enn andre oppvarmingsløsninger.

Vedlikehold av varmepumpe 

 • Varmepumpens filter bør rengjøres en gang i måneden. Rene filtre øker levetiden, gir deg bedre inneklima, forbedrer effekten og derigjennom energibesparelsen 
 • Vær bevist på bruken. Vi anbefaler at du setter varmepumpen på «heat» når du trenger oppvarming og på «Cool» når du trenger kjøling. Vi anbefaler ikke bruk av «Auto»
 • Når du reiser bort enten fra boligen eller fritidsboligen, anbefaler vi at du setter varmepumpen på 13 grader. Husk at om det er veldig kaldt ute, må pumpens innedel ikke utsettes for frost.
  Har du annen oppvarmingskilde, f.eks. varmeovn, bør denne stilles på 10 grader slik at temperaturen i rommet der varmepumpen er plassert, ikke utsettes for svært lave temperaturer. 
 • Mange varmepumper har WiFi som gjør det mulig å fjernstyre pumpen via en app. Velger du en varmepumpe som har denne muligheten, vil du alltid kunne komme hjem til varm bolig eller fritidsbolig.
 • Vi anbefaler service hvert 2 år.

Vår serviceavtale 

For å sikre god og stabil drift av din varmepumpe, anbefaler vi service hvert andre år. Inngår du en serviceavtale med oss, kommer vi hjem til deg og rengjør både inne- og utedelen, kontrollerer for lekkasje og tester anlegget. 

Luft til Luft varmepumper inneholder gass, noe som gjør at servicepersonell må inneha et spesielt sertifikat (F-Gass sertifiserte iht. (EF) 303/2008) for å kunne gjennomføre service på varmepumpen.

Vi har denne sertifiseringen.

Tilbud på luft- til-luft varmepumpe

Benytt skjemaet under eller ta kontakt med oss, så sender vi deg et uforpliktende tilbud.

Send oss en henvendelse

Fyll inn feltene under, så kontakter vi deg i løpet av kort tid.