Sikre bolig og fritidsbolig med elkontroll og elsjekk

Har du pusset opp, skal selge, eller er det bare lenge siden du har evaluert el-anlegget? Da kan det være på tide å ta en elsjekk eller en elkontroll.

Vi anbefaler at du tar en elsjekk eller en elkontroll dersom:

  • Det er mer enn 10 år siden det elektriske anlegget ble sjekket
  • Du har pusset opp
  • Du ønsker å redusere forsikringssummen
  • Du skal selge bolig eller hytte
Elektriker i valdres Installasjon arbeider med sikkerhet i sikringsskap
Elektriker i valdres Installasjon arbeider med sikkerhet og monterer brannvarsler

Hva er forskjellen?

Selv om begrepene elkontroll og elsjekk høres like ut, er det likevel en avgjørende forskjell mellom de to variantene. 

Elektrisk

Elsjekk

Når du bestiller en el-sjekk vil elektrikeren kontrollere det elektriske anlegget ved å ta en overordnet sjekk av sikringsskap, stikkontakter, brytere og kabler. 

Er det mistanke om at noe er galt et sted, tar man også stikkprøver. Dette skal avdekke større feil for å gi kunden oversikt over det elektriske anlegget, samtidig som du får råd til forbedring.  

Tilbud

Elkontroll

En elkontroll er imidlertid mye mer omfattende. Den må utføres av elektrikere med en spesiell sertifisering, der man sjekker for varmgang i sikringsskapet. 

Videre vil man ta en sjekk av strømmåler, jordfeilbryter og overspenningsvern. 

Vi anbefaler en elsjekk om det er 10 år siden du sjekket det elektriske anlegget 

Feil i det elektriske anlegget har skyld i fire av ti branner i Norge. Unngå å bli en del av statistikken ved å få en el-kontroll eller el-sjekk av boligen din.  

Nordmenn kjøper og kaster mest elektronikk i verden. Med andre ord er boligene våre fulle av elektriske gjenstander, som gjerne er tilkoblet strøm hele døgnet. Likevel glemmer flere å sørge for at alt er som det skal i det elektriske anlegget. Nettopp derfor er el-sjekk så utrolig viktig. 

Elsjekk kan være viktig å ta når du har pusset opp  

Nordmenn er verdensmestere i oppussing. Hvis du har endret bruksområde flere steder, som blant annet resulterer i økt bruk av stikkontakter, er det på tide å ta en elsjekk. Midlertidige løsninger skal ikke bli permanente.

Hvis du eksempelvis merker at sikringen ofte ryker når du bruker apparater, eller at du ikke kan kjøre apparater som bruker mye strøm samtidig, er det på tide med en el-sjekk. Da overbelaster du nemlig sikringene, som igjen kan resultere i brann.  

Har du planer om å pusse opp boligen eller fritidsboligen din? Les også: Oppussing av hytte eller bolig. 

Elektriker i valdres Installasjon jobber med det elektriske anlegget på hytte

Våre elektrikere utfører elsjekk og elkontroll i både leiligheter, hus og fritidsboliger

Ta kontakt med oss via skjemaet under, og vi kommer raskt tilbake til deg. 

Få rimeligere forsikring med elkontroll 

Med en elkontroll får du en grundig sjekk av alt det elektriske i boligen. Dette gjøres som nevnt av kvalifiserte elektrikere, som gir deg en tilstandsrapport med info om hva som må utbedres. Det er denne som avgjør om det elektriske anlegget blir godkjent.  

Dersom du kan dokumentere at boligen er kontrollert og uten mangler, kan forsikringsselskapene gi billigere forsikringspremie. Det lønner seg alltid å være frempå, så ta kontakt med din forsikringsrådgiver og fremlegg dokumentasjonen.  

Husk at du som eier av boligen har ansvaret for at alt er som det skal. Hvis du mottar en tilstandsrapport som ikke er godkjent, og velger å ikke gjøre noe med det, kan det også resultere i et dårligere erstatningsoppgjør om noe skulle skje.  

Det bør utføres en elkontroll hvert tiende år. All dokumentasjon lastes opp i boligmappa, og brukes som nødvendig dokumentasjon når du eksempelvis skal selge boligen.  

Husk at du som eier av boligen har ansvaret for at alt er som det skal.

Vi anbefaler en elkontroll om du skal selge bolig eller hytte 

Når du skal selge bolig eller hytte er det i dag krav til at du kan dokumentere tilstanden til det elektriske anlegget. Mangler du dokumentasjon eller er usikker på om dokumentasjonen du har, er fullstendig, anbefaler vi at du tar en elkontroll. 

En av våre erfarne elektriker kommer da hjem til deg og sjekker det elektriske anlegget ut i fra definerte punkter. Du får også oversikt over eventuelle punkter som bør utbedres.  

Den endelige dokumentasjonen lastet så opp på Boligmappen slik at du selv har oversikt over den påkrevde dokumentasjonen ved salg av boligen eller hytten. 

Elektriker i valdres Installasjon på vei inn til å jobbe med det elektriske anlegget på hytte
 Elektriker i valdres Installasjon jobber med det elektriske anlegget på hytte

Send oss en henvendelse

Fyll inn feltene under, så kontakter vi deg i løpet av kort tid.