Oppussing av hytte eller bolig

Et oppussingsprosjekt krever både tid og energi, men mye er gjort med god planlegging.

Vi nordmenn er glade i å pusse opp. Vi er faktisk på verdenstoppen når det kommer til oppussing. I et typisk norsk hjem er det både store og små prosjekter i arbeid. Når det gjelder de store prosjektene er det viktig å ha en god struktur – enten det er snakk om hytte eller hus. Involverer du fagfolkene tidlig, vil det være enklere å forholde seg realistisk til budsjettet. 

Det er nemlig fort gjort å tenke på forbedringene som er enkle å gjøre, som nye gulv eller ferdigmalte vegger. Ofte er det likevel de tingene som ikke er så synlige – som lys og varme – som utgjør mest for komforten. Vi har samlet noen av de områdene en elektriker kan bistå med dersom du er tidlig ute i prosessen.  

Elektriker fra Valdres Installasjon installerer en elbillader på hyttevegg i Valdres

En elektropartner du kan stole på

Vårt mål er å være en fleksibel problemløser, som ser muligheter – ikke begrensninger. Hos oss møter du kompetente og dedikerte fagarbeidere, enten oppdraget er stort eller lite.

Gode løsninger du kan få med en elektriker tidlig involvert i prosessen: 

Skjult elektrisk anlegg

Er du lei av å se ledningene på veggen til enhver tid? En nymalt vegg kan gi et fantastisk inntrykk, men det kan være lurt å tenke på helhetsinntrykket når du er i gang. Ved å skjule ledningene bak veggene får du et stilrent og moderne uttrykk, og planlegger man i god tid kan det gi omtrent samme pris som et åpent anlegg der ledningene er synlige.  

Om du likevel vil beholde løsningen du har, kan det være fornuftig å bytte ut de gamle og misfargede stikkontaktene og lysbryterne. Nå finnes det flatere varianter i blant annet aluminium, sort og hvit, som gjør el-materiellet til en del av interiøret.  

Elektrikere fra Valdres Installasjon diskuterer planer for installasjoner på hytte
Elektriker fra Valdres Installasjon arbeider med sikringsskap

Gulvvarme

Det hjelper ikke at gulvet er fint om det er iskaldt å gå på. Når varmen kommer fra gulvet får du en mye bedre varmefølelse enn de tradisjonelle varmekildene, og i flere tilfeller kan du senke temperaturen på panel- eller oljeovnen nettopp fordi du er varm på bena.  

Velg mellom varmefolie, varmematter, varmekabelmatter og varmekabler. Produktene gjør det samme, men har litt ulike bruksområder. Noen av dem kan du også installere selv, men også her kan det være fornuftig å ta en elektriker med i prosessen. Da vet du at jobben blir korrekt utført, så du slipper å ta opp gulvet for å gjøre jobben på nytt.  

Les også: Spar strøm og penger med varmestyring. 

Gjennomtenkt plassering av lys og stikkontakter

Mangel på lys og stikkontakter er både irriterende og slitsomt. Ved å snakke med elektriker i god tid kan du raskt få kartlagt ditt behov for stikkontakter og lamper, slik at du unngår å måtte lese en bok i dårlig lys. 

Plassering av lys er spesielt viktig, og ved å tenke nøye på hvilke soner du oppholder deg i kan vi skape ulike lyssoner for deg. Våre fagfolk vet hvilke områder man raskt kan glemme.  

Eksempelvis kan det være fornuftig å ha strøm i kjøkkenøya, eller få en pop-up stikkontakt i benkeplaten. Dette er løsninger vi enkelt kan installere om vi er tidlig involvert. 

Det kan også være lurt med en dedikert ladeskuff til mobiler og nettbrett, så du slipper å lade mobilen på natten og vet hvor de elektroniske enhetene dine befinner seg. 

Les også: Belysningsguiden.

Plassering av lys er spesielt viktig, og ved å tenke nøye på hvilke soner du oppholder deg i kan vi skape ulike lyssoner for deg.
Elektriker fra Valdres Installasjon monterer downlights
Elektriker fra Valdres Installasjon monterer stikkontakt

Løsninger som sparer energi

Når du først er igang med oppussing, er det lurt å tenke på komforten i hverdagen. Her kommer smart styring av lys og varme inn. Flere produsenter tilbyr løsninger som lar deg styre dette fra en app på mobilen, så du alltid har mulighet til å tilpasse belysningen.  

Samtidig er det lurt å installere en hovedbryter for lys i hele boligen. Det kan for eksempel være ved inngangsdøren eller sengen, så du raskt kan slå av alt før du drar på jobb eller legger deg for kvelden.  

Og husk - gjennom god planlegging kan du få de beste løsningene til en god pris!

Vi har god erfaring med belysning, og kan hjelpe deg med de spennende løsningene. Enten det er innfelt belysning, bruk av LED-striper, utendørbelysning, belysning på kjøkkenet og belysning i badet i de ulike våtromssonene. 

Les også: Spar strøm med smart strømstyring. 

Elsikkerhet

Alt arbeid som gjøres på det elektriske anlegget skal ha dokumentasjon og samsvarserklæring. Vi er registrert i Elvirksomhetsregisteret, og vil laste opp dokumentasjon gjennom Boligmappa fortløpende.  

Du kan selv kjøpe alt av stikkontakter, brytere og koblingsbokser, men det er bare de faglærte som har lov til å installere det. Hvis ikke dette gjøres etter boken, kan det koste mye i form av utbedring om "Det lokale eltilsyn" (DLE) krever det. Det kan resultere i redusert verdi på boligen grunnet manglende dokumentasjon. I tillegg kan du risikere brann eller ulykker som følge av feilmontering.  

Det er svært lite man har lov til å gjøre selv på det elektriske anlegget, les mer om elsikkerhet. 

Tilpasset og spennende belysning

Med god planlegging kan man lage mange spennende løsninger for belysning. For eksempel innfelt belysning, bruk av LED-striper, utendørbelysning, belysning på kjøkkenet og belysning i badet i de ulike våtromssonene.  

Taklampe fra Valdres Installasjons Lampebutikk

Vi har lang erfaring med all type belysning

Send oss en henvendelse

Fyll inn feltene under, så kontakter vi deg i løpet av kort tid.