Butikk

Hos Valdres Installasjon får du alt fra belysningskonsept til montasje, komplett med serviceavtale i bunn ved ferdigstilling.  

Belysning er avgjørende for stemningen i butikken

Her referer vi til to ulike områder:

  1. Belysning 
  2. Sikkerhet 

Lær mer om bruk av riktig belysning

Butikkbelysning  

I samråd med ledelsen i butikken jobber vi ut belysningskonseptet, ut fra design, merkevarer i butikken og hvilket uttrykk man ønsker å oppnå. Hos oss får du en partner som vil gi deg den beste løsningen, skreddersydd ditt behov. Vi vet at riktig belysning i butikk faktisk kan øke salget.  

De ulike produktene i butikken krever ulik belysning. Verktøy og elektronikk krever annen belysning enn hva for eksempel dagligvare gjør. Viste du at en 40 åring trenger dobbelt så mye lys som en 20 åring for å se like godt og at kvinner tenderer til å like varmere fargetoner på lyset, enn menn.  

Velg riktig belysning

Valg av belysning må velges ut i fra hvilke produkter som skal eksponeres og hvilken hovedmålgruppe butikken retter seg mot. Videre er det avgjørende at belysningsanlegg tilpasses butikkens innredning, dette gjelder plassering av selve armaturene, valg av farge, lysstyrke, etc. 

Med dagens smarte lysstyringssytemer vil du kunne tilpasse både farge og lysstyrke i en og samme lampe.  

Et lysanlegg kan bestå av ulike lamper, i tillegg til en god grunnbelysning, kan for eksempel pendler bidra til å “senke taket” og å slake et eksklusivt utrykk. Dette ser vi ofte benyttet blant annet i butikker som selger klær.  

Klesbutikker velge ofte såkalte varme farger som 2700 Kelvin og 3000 Kelvin, men for eksempel Biltema velger kaldere fargere.  

EU har med RoHS-direktivet vedtatt å fase ut flere typer miljøskadelige stoffer i 2023, og kvikksølv er ett av dem. Les mer om utfasing av gamlelysrør. 
Valg av belysning må velges ut i fra hvilke produkter som skal eksponeres og hvilken hovedmålgruppe butikken retter seg mot.

Sikkerhet 

I butikk er det også svært viktig med gode sikkerhetstiltak. Tryggheten til de ansatte må prioriteres, og der kan vi bistå med sikkerhetssystemer, alarmer og adgangskontroll. Les mer om sikkerhet her.

AMFI Valdres

Her kan du lese om erfaringen AMFI Valdres har med å skifte 750 armaturer. Snterlederen deler sine erfaringer.

Ønsker du digital befaring? 

Har du et prosjekt du gjerne vil realisere, men er usikker på hva det koster? Våre elektrikere stiller gjerne til uforpliktende og gratis befaring, enten prosjektet er lite eller stort. Du velger selv om du ønsker digital eller fysisk befaring.

Befaring